wanderlust
{ }
Moving on bruh
Posted on Saturday, 22 November 2014 @ 08:24 with 0 comment(s)



Aip aip hello there, assalamu'alaikum evelibadi.
Ok, I'm going to make a very special post for my old buddies yang dekat 3KRK nun. First and the last maybe. Sorry for being too attached to you guys. Aku tahu aku creepy. Aku sedar aku kena move on. Yeah, and aku akan.

Syamimi 
Tak kira lah angin ribut kencang taufan tsunami gempa bumi ke apa sekalipun, kau tetap kawan paling baik paling gorgeous and paling awesome yang aku pernah ada. Aku rindu time kita berdua pergi surau sama sama, makan maggi dekat shell, rebut choki choki and time kau teman aku bertugas although you weren't a prefect pun back then. Aku rindu time mula mula aku pindah MRSM dulu, everyday kau report dekat aku via facebook every single detail yang berlaku dekat sekolah. Kau tak pernah annoyed dengan perangai aku yang sememangnya amat annoying ni. Aku ingat lagi, before aku pindah kau nangis satu jam. Aku minta maaf, sebab dah tinggalkan kau. Aku tahu maybe kau dah move on, kau dah accept the fact that I'm no longer beside you but trust me, no matter how far we are frm each other, you're always there, in my heart. Tak pernah sekalipun hilang weh. I miss you and all those memories tht we've created. Sangat.

Bazla
Kau haha sampai sekarang takde siapa yang boleh ganti perangai keadikan kau weh. Kau selalu cakap yaah dengan daebak kang. Kau unik, paling comel antara semua and kau pandai. Kau tak pernah judge bila aku buat salah but instead, kau courage aku and kau guide aku. Kau fangirl partner aku. Ingat tak, kita berdua selalu fangirl CN BLUE dulu haha, yeah, masa aku mula mula kenal kau, kau minat Jong Hyun and kita berdua selalu bergaduh + berangan pasal bias masing masing. Kau kecil, nampak childish walaupun hakikatnya kau lagi matured daripada aku. Kau nangis senyap senyap masa last day aku, aku tahu. Aku tahu kau rindu aku *peace*

Nelissa
Ni baby darling I sorang ni. Tak pernah nak berhenti panggil aku baby, haha tapi that's the thing about you yang buat aku ingat sampai sekarang. One of the girls yang suka attached dengan aku sebab kita sama sama pernah bertugas dekat canteen. You're my gossip partner, tbh, and ramai peminat. Comel yang teramat. Oh and kita dulu classmates time primary school but tak pernah nak rapat sampai lah kita berdua jejakkan kaki ke Seksyen 3. That's where those stupid little memories start. Aku sayang kau sangat, and ofc, rindu kau.

Aisyah
Woot woot, ni aweks cantiks ni. Seorang yang sangat penyabar and petite and demure. Selalu minta my advice about almost everything haha you made me feel special tahu tak. Aisyah pandai jaga hati dan perasaan orang dan juga seorang yang memahami. Selalu cerita girl stuff wif me, tapi dia bukanlah seorang yang jiwang karat mahupun romantik ok. Oh, sama dengan Nel, classmates since primary school but kita berdua daripada sekolah rendah memang rapat kan so it doesn't surprise me time high school pun kita berdua still melekat macam belangkas. I windu you sangat darling! x

Amirah
Ha ni orang dia tak boleh duduk diam. Full of laughter, I must say and suka create silly puns. Suka ceriakan keadaan haha paling tak boleh lupa kau punya cerita pasal cicak kobeng mati tengah jalan kena langgar lori. I swear aku gelak bagai nak terkeluar semua jantung hati limpa usus aku semua tahu. Kau tak pernah buat aku sedih haha impossible lah weh nak sedih bila kau ada. Among all, kau paling rapat dengan aku time sekolah rendah sebab dulu kita berdua geng kan. Aku sayang kau sangat sangat and rindu nak dengar lawak kau lagi. I bet kalau aku dengar cerita cicak kobeng kau tu aku still akan gelak terbahak bahak sebab it never gets old weh. Never.

Farhan
Birthday bulan February sama dengan aku. Aku ingat lagi time kau sakat Irfan sebab takut hantu tapi last last kau yang jatuh kerusi bila aku cerita hantu, siap peluk beg lagi weh haha. Future pilot, in shaa Allah aku doakan kau dapat capai cita cita kau. Remember masa aku nak pindah dulu kau chat dengan aku pasal impian kau since you were a kid nak masuk MRSM Muar? Weh truth be told, aku kagum dengan semangat setiakawan kau. Haha and muka kau sumpah cina gila. One of the guy yang comfortable to talk with. Selalu retweet Islamik, yep, thats good bruh. Keep it up.

Irfan
First boy yang aku jumpa, yang obvious gila takutkan spooky stuff. But you never want to acknowledge it, boy haha. Aku ingat lagi kau nangis dekat surau sebab Zul tutup pintu time kau tengah ambil wudhu' haha weh sumpah kau kena cepat besar and lawan fears kau. Kau friendly and the first guy in class yang aku puji handsome. Ehem. Aku suka sakat kau and oh, ingat tak dulu kita berdua selalu like, k Irfan k dengan k Alia k? Peh benda tu aku ingat sampai sekarang. Kau tak suka mengalah which makes you look childish, haha nowhere near like a boy weh serious talk.

Harith
Kau tak pernah lupa aku, aku tahu haha. Suka kacau aku since sekolah rendah sampai ke sekolah menengah. You look more like a girl rather than boy, uhm I mean, your demeanor. Tapi takpe aku tahu satu hari nanti kau akan jadi sado juga. Kau selalu bawa handkerchief ke mana jua kau pergi which is actually a good thing tapi aku selalu sakat kau dengan handkerchief kau. Lol aku ingat lagi, kau pernah buang your water bottle and pencil box sebab Kuhan duduk tempat kau. Aku dengar kau nak masuk boarding school next year? Well I support you 100%.

Zul
Waiter kelas haha. Kau sado kau handsome kau cool. Tak pernah rebel time kitorang buli kau. Kau classmates aku since darjah 3, if I'm not mistaken haha kalau kau lupa aku juga tak tahu lah. Aku terharu sebab time aku nak pindah dulu kau wish good luck kat aku @ bid farewell. Thanks. Kau baik, aku tak pernah gaduh dengan kau or whatsoever. Kau real gentleman.

For those yang takde dalam post ni secara specific nya, sorry. Aku still sayang korang walau apa pun yang terjadi. Aku tahu korang maybe tak ingat pun aku dah. I was only there for 3 months weh haha what do you expect. But those 3 months lah yang dah ajar aku erti friendship. Aku tak pernah lupa korang and percaya atau tak, takde orang pun boleh ganti tempat korang dalam hati aku. All of you owns a very special fraction in this fragile little heart of mine so silalah terharu.




0Comments:
Post a Comment
annyeong ;
Alia. 18, future cardiologist.

tumblr twitter instagram facebook


any footprints? ;


Re-edit by this blog owner. Template originally made by Qayyum.
← Older Posts | Newer Posts →